Mikä olisi sinun elämäsi viimeinen to do -lista?”Miten sinä eläisit, jos tietäisit, että sinulla olisi enää muutama vuosi jäljellä? Mitä tekisit toisin, jos tietäisit kuolevasi ensi viikolla?” Sanna Ukkola kysyy Ylen blogissa.

Sanna Ukkolan blogikirjoitus osui ja upposi. Ukkola kysyy samat kysymykset, jotka saivat minut alun perin perustamaan Ilonkerjuu-blogini.Sanna Ukkolan blogi Sinut haudataan kohta


Mikä olisi sinun elämäsi viimeinen to do -lista?


  • Minä menisin puutarhakauppaan ja ostaisin sen tyhjäksi. Istuttaisin puutarhan täyteen kukkia ja yrttejä. Köllöttelisin niiden keskellä lapset kainalossa. Nuuhkisimme huumaavia tuoksuja. Kuuntelisimme kärpäsen pörinää. Katselisimme taivaalla lipuvia pilviä ja kukkiin laskeutuvia perhosia.
  • Istuttaisin vielä vähän lisää ruusuja ja marjapensaita. Niitä ei voi koskaan olla liikaa.
  • Kutsuisin pöydän täyteen ihmisiä nauttimaan mieheni valmistamasta herkkuillallisesta. Opiskelijanakaan en jaksanut valvoa auringonnousuun, mutta nyt juhlat jatkuisivat aamuun asti.
  • Leipoisin täytekakun. Ja suklaakakun. Ja sämpylöitä. Ja pullaa. Niin, että koko viikon kotona leijuisi juuri valmistuneiden leivonnaisten tuoksu. 
  • Heräisin yhtä aikaa aamuauringon kanssa. Nautiskelisin kupillisen kuumaa terassilla auringon kivutessa korkeammalle. Sen jälkeen pujahtaisin takaisin sänkyyn ja lämmittelisin kylmiä varpaita miehen lämpimällä iholla. Heräisin vasta puolilta päivin. 
  • Lähtisin perheen kanssa kalaretkelle. Nautiskelisimme nuotiolla nokipannukahvia ja niitä vasta leipomiani pullia. Vesi liplattaisi ja linnut laulelisivat.
  • Kertoisin rakkailleni, että he ovat olleet elämäni suurin ja onnellisin asia. Vaikka olenkin väsyneenä ja turhautuneena rähjännyt tyhjästä, en antaisi hetkeäkään pois yhteisestä ajastamme. Minä rakasta heitä juuri sellaisena kuin he ovat, eikä heistä olisi millään tavalla voinut tulla täydellisempiä. Minun rakkauteni ei lähde heistä millään pesuaineella. Se ympäröi heitä maailman ääriin asti kukissa ja yrteissä, ruusuissa ja marjapensaissa, perhosissa ja kärpäsissä, juuri valmistuneissa leivonnaisissa, illallispöydässä ja retkinuotiolla, veden liplatuksessa ja linnun laulussa, auringon nousussa ja auringon laskussa.

Täytyy myöntää, että tämän listan kirjoittaminen ei ollut helppoa. Vaikeus ei ollut listan sisällössä - teksti vain pulppusi sisältäni. Vaikeus oli siinä, että tekstiä oli vaikea nähdä kyynelten läpi.

Mikä olisi sinun listasi?


Ilonkierrettä elämään

Ilonkerjuu-blogini yksi tarkoitus on tehdä onnen hetket näkyviksi. Kyllähän niitä omasta elämästä löytyy, kun vain keskittyy katsomaan.

Sanotaan, että mitä useammin itse hymyilee, sitä enemmän näkee ympärillään hymyileviä kasvoja. Onnelliset ajatukset ruokkivat onnellista oloa. Ystävällisyys luo ystävällisyyttä. Ja näin positiivinen noidankehä on valmis.

Blogi on ollut tauolla muiden kirjoitustehtävien vuoksi. Nyt kevätauringon ja Ukkolan blogitekstin herättämänä puhallan pölyt Ilonkerjuu-blogista. On aika tehdä onnen hetket näkyviksi

Jos somepostaukseni tuntuvat liian imeliltä, älä hermostu. Minä vain luon ilonkierrettä elämääni.

Ei kommentteja