Kevättä rinnassa


Minä olen kevätihminen. Ja kesäihminen. Rakastan aurinkoa. Se saa minut heräämään henkiin pitkän talven jälkeen.

Olen aurinkoihminen

Aurinko nostaa suupielet hymyyn. Harmaa päivä sen sijaan tekee mielenkin harmaaksi. Ehkä olenkin aurinkoihminen?

Pääsiäinen hellitteli oikein kunnolla meitä aurinkoihmisiä. Ja vaikka ei tunnustautuisikaan aidoksi aurinkoihmiseksi, vapaapäiviksi osuneet upeat ulkoilusäät olivat varmasti mieleen.

Orvokki tuo kevään

Muutama päivä sitten kuuntelin radio Aallon keskustelua siitä, mikä tekee kevään. Toisille se on uusi kevättakki, sulavan maan tuoksu tai laulava lintukuoro.

Minulle varma kevään merkki ovat ensimmäiset orvokit. Moniväriset orvokit ovat ihania. On kuin niiden pienet kasvot kurkottaisivat ujosti aurinkoa kohti. Ne eivät säikähdä pieniä yöpakkasia. Muutamassa viikossa yhden orvokin seuraksi on kasvanut monta iloa säteilevää kukkaa.

Minulla kevään lisääntyvä auringonvalo aktivoi puutarhageenin. Ostoskärryyn päätyy yhä useammin puutarhalehtiä. Kiertelen tiluksia ja mietiskelen tulevan suven istutuksia. Vaikka lapio ei vielä uppoakaan routaiseen maahan, jo pelkkä ajatus kukkapenkkien ja kasvimaan kaivamisesta saa ilon ja odotuksen pulppuamaan rinnassa.

Kevättä rinnassa. Tuo sanonta kuvaa hienosti minussa tapahtuvaa keväistä uudelleen syntymistä. Kaikki kiva on vielä edessäpäin. Se kevään ensimmäinen orvokki. Lintujen liverrys. Päiväkahvi ulkosalla. Aamun kostea nurmi paljaiden varpaiden alla. Mansikat. Kesä ja kärpäset.

Kevättä rinnoissa, myös siinä leikatussa.

Olin ajatellut kirjoittaa tällä kertaa vain auringosta ja ihanasta keväästä. Mutta kuten minulle nykyään hyvin usein käy, yksi viaton lausahdus tuo mieleen elämänrealiteetit.

Kevättä rinnassa. Olisiko parempi sanoa, että kevättä rinnoissa, kun minulla on niitä vielä toistaiseksi kaksi? Jos sanon kevättä rinnassa, voiko joku virheellisesti luulla, että minulla on vain yksi rinta jäljellä?

Eipä tällaiset pohdinnat käyneet mielessä kaksi vuotta sitten keväällä.
Kaikesta huolimatta: Ihana kevät!!

1 kommentti

  1. Täälläkin kevättä rinnassa - myös siinä leikatussa. Olen taas laittanut siemeniä multaan ja kevät taikoo niistä taimia <3 Aurinkoista keväänjatkoa :)

    VastaaPoista